Monday, 6 August 2012

Raya , Raya dan Raya


assalamualaikum .

tinggal 2 minggu jew lagi puasa . pastu dah raya . tapi aku masih lagi busy dengan keje . maklumlah , makin nak raya makin banyak lahh duit nak pakai kan . sebab too lahh kena keje . kalau diikutkan hati sekarang jugak nak berenti . penat dah keje . malam pulak kan . haihhh . --" sabo jelahh kann .

so , macam mana persiapan raya korang tahun nie ? baju berapa almari ? kuih berapa guni ? perabot beli dekat Italy kea United State ? langsir fashion designer mane yang buat ? XD amboi , kemain semua . nak sakan jew kann . biarlah sederhana yew korang . kang habis raya duit poket nak makan suap sendiri pon takde langsung . asyik dok sibuk beli barang untuk raya jew kan ? ;)

raya tahun aku tahun nie mungkin simple jew . then maybe duduk rumah jew tunggu orang datang . sebab baru-baru nie , kereta ayah aku hilang time Jom Heboh dekat Johor Bahru hari too . sad sad . :'( selang beberapa hari , hasil siasatan polis , kereta dah jumpa tapi tinggal rangka jew . hem ! nak buat ape jew kalau tinggal rangka . =..=" . dahlah malam hilangnye . bukan main kesian dekat mak , ayah and adik aku time too . 

tapi takpelahh . dugaan . :') mungkin Allah nak tunjukkan dekat ayah untuk beli kereta baru raya nie . haha . :D ape salahnye kan ? 

okayylahh . kehilangan idea tibe-tibe dek terkejut bunyi mesej dari yang tercinta . hihi . bubye !



pesanan untuk si kacak dan si cantik :



 

terima kasih baca , jangan lupa komen ! datang lagi . :)

Monday, 23 July 2012

Ramadhan Kembali Lagi


assalamualaikum .

okayy . hidup selama 18 tahun nie , alhamdulillah , dah lebih kurang 12 tahun macam too aku berpuasa dengan keluarga . :) allah memanjangkan umur kami untuk menikmati hari yang paling dinanti oleh umat islam . aku bersyukur sangat . dan alhamdulillah , dah 2 kali aku menyambut puasa dengan kekasih hati . hihi . *menyempat jugak . hihi ^^

rasanya belum terlambat untuk aku ucapkan SELAMAT BERPUASA kepada para blogger terutama sekali followers aku yang cantik lagi kacak nie semua kan . ^___^  semoga puasa kita pada tahun ini lebih diberkati oleh-Nya . insyaallah . :)


 


jangan ada yang ponteng-ponteng yeww . ^^ 

okayylahh . selamat malam . bubye !




 

terima kasih baca , jangan lupa komen ! datang lagi . :)